Bíró András


A tartalomhoz

a természet csodái

Irások

Köszönet és köszöntés

Köszönettel tartozom elöljáróban a Poly-Art Alapítványnak csakúgy, mint a Poly-Art Egyesületnek, amelynek vezetői, tagjai immár nem csupán Érd városában, hanem a város hatáskörébe eső településeken is kifejtik jótékony hatásukat: igyekeznek összefogni a művészetek iránt érdeklődőket és az ezek felé első lépéseiket megtevőket.

Jómagam annak köszönhetem ezt a kis zsebkönyvet, hogy a Poly-Art érdemesnek tartott megtisztelni 75. születésnapomhoz közeledve ezzel a lehetőséggel Közhely számba megy a mondás: a születésnap nem érdem, hanem állapot! Igaz, ezt a kort is meg kell érni.

Most látom igazán: mily kevés az a néhány tucat könyv, verses kötet, regény
, ismeretterjesztő mű, antológia, meg az a néhány száz cikk, elbeszélés, karcolat, ami kikerült a tollam alól És mily nagy a száma azoknak a témáknak, amelyeket még meg kellene írnom!Az idő azonban iszonyatosan kevés erre.
könyvecskét az 1996-ban elkezdett - és 99 darabra tervezett- versciklus nyitja meg, amelynek címe: A természet csodái. A készülő versek közül mutatóban éppen tíz darabot nyújtok át a Kedves Olvasónak. A könyvecske második részében prózai munkáim közül válogattam. Az egyes írásokat úgy igyekeztem összeállítani, hogy ezek is a ,,természet csodáinak" témájához simuljanak, legalább is szándékaiban. Valamennyi írás más-más írói műfajt képvisel. Az élet "apró" csodáit igyekszik felmutatni, de az az érzésem, hogy mégis ezek az igazán "nagy" dolgok.

Végül, köszönetemet fejezem ki M. Nagy Péter barátomnak gondos szerkesztői munkájáért és Tállai Kata keramikus-grafikus művésznek, hogy illusztrációkat készített itt szereplő néhány írásomhoz.

Érdligeten, 1998 márciusában


VISSZA


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe